19:00

Öfvre Adolfsberg FC

Referat: IFK Örebro - Öfvre Adolfsberg FC

Förlust hemma mot Öfvre Adolfsberg med 1-3.

Redan efter minuten tog gästerna ledningen. En frispark som vi låter studsa kommer på något vis över hela backlinjen till en framstörtande Öfvre-spelare. Uppförsbacke direkt och det tar ett tag innan vi hämtar oss. Passningsspelet är för slarvigt, vi tappar för mycket boll och vinner inte många dueller. Vi jobbar oss in och sista 20 är bättre. Hur vi kan undgå en kvittering på de chanser vi skapar känns märkligt. Bollen studsar via en Alex-nick i innerstolpen och längs mållinjen. Vi blir stillastående och bollen går inte in. Lite senare nickar Dennis i ribban.

Underläge med uddamålet i paus och fast beslutna att vända. Men andra blir inte det vi har hoppats på. Vi saknar kvalitet I vårt passningsspel och tappar för mycket boll för att få ordentligt tryck. 2-0 kommer istället för Öfvre som via en långboll från eget straffområde hittar sin anfallare som i en mot en situation kampar in bollen.
Känslan är att det är ytterligare ett mål som vi måste försvara oss bättre mot. Med tio kvar sätter Pontus 2-1 på en fin passning från Hampus. Lite hopp men det släcktes i slutet via 3-1 på en snygg frispark.

Nu avslutar vi våren med möte med Lillån på tisdag.